Džem z melounových slupek

Pokud máte rádi vodní meloun, pak jistě doceníte zajímavý způsob, jak zpracovat také jeho slupky kromě tvrdé zelené části. Vznikne z nich chutný a lahodný džem skvělý na pečivo!

Ingredience:

slupky z vodního melounu

krystalový cukr dle potřeby a chuti

citronová šťáva a kůra z citronu

Postup:

Nejprve si připravte melounové slupky. Zbavte je vrchní tvrdé slupky, ponechte bílou a červenou část a rozkrájejte je na kostky. Poté je dejte do hrnce. 

Přidejte trošičku strouhané kůry a šťávy z citronu dle vaší chuti!  Přimíchejte krystalový cukr opět dle vaší chuti (někdo má rád džemy více sladké, někdo naopak méně),  přiveďte vše k varu a pak  zhruba 30 – 40 minut povaříme na mírném ohni za občasného míchání (slupky pustí mnoho šťávy, proto nepřidávejte žádnou vodu). Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem, můžete dohladka nebo nechat malé kousky.

Poté směs ještě vařte, aby zhoustla. Následně ji přelijte do skleničky a klasicky otočte víčkem dolu do vychladnutí a po vychladnutí dejte do lednice. Melounový džem je mimo jiné skvělý jak na čerstvé pečivo nebo palačinky, tak i k sýrům.

Autor: Alexandra Hejlová

Foto: Alexandra Hejlová

Komentáře z facebooku

Jeden komentář u “Džem z melounových slupek”

Komentáře jsou uzavřeny.