Domácí pletýnky se sádlem, od Petra Holečka, u vás doma ani pořádně nestačí vychladnout! Navíc je podle tohoto receptu upečete snadno a rychle.
Ingredience:
250 ml mléka
100 g sádla /pokojová teplota/
500 g hladké mouky
1 lžička soli
30 g droždí
2 lžičky cukru
1 vejce
Postup:
Z uvedených surovin zaděláme vláčné těsto (neděláme kvásek, všechny suroviny zpracujeme najednou), které necháme zhruba 1,5 hodiny kynout.
Z uvedené dávky si připravíme 12 bochánků . Z bochánků vyválíme váleček, ze kterého vytvarujeme pletýnku .
Každou pletýnku potřeme rozšlehaným vejce a posypeme kmínem, mákem nebo solí.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut.
Autor, foto: Petr Holeček
Komentáře z facebooku