- 2x zelená paprika
- 300 g rajčat (může být i více)
- bylinkové máslo (s česnekem, petrželkou a solí) – pokud nemáte bylinkové máslo, dáte obyčejné máslo, malý stroužek česneku, nejlépe čerstvou petrželku a sůl
- 200 ml vývar
- sůl a pepř
Nakrájíte rajčata a papriku na malé kousky. Roztopíte bylinkové máslo. Pokud nemáte bylinkové máslo, rozpustíte klasické máslo, do kterého přes lis vymačkáte česnek , přidáte nakrajenou petrželku a špetku soli. Lehce osmahnete, dávejte si pozor na česnek, nesmí uplně hnědnout, protože poté může zhořknout. Do zpěněného másla přihodíte nakrájené kousky rajčat a papriky, promícháte.
Poté přikryjete pokličkou a na mírném plameni dusíte. Rajčata i paprika pustí šťávu. Asi po pul hodiny dolijete trochou vývaru. Vývar dodá vůni a dobrou chuť. Samozřejmě pokud vývar nemáte, zalijete vodou a dochutíte. Necháte asi tak 5 minut po dolití vařit. Vezmete tyčový mixer a rozmixujete. Ochutnáte popřípadě dochutíte solí a pepřem. Asi cca 5 min dále vaříte.
Podáváte například s bramborovými noky nebo špagetami, které zalijete omáčkou a posypete parmazánem a zakápnete kapkou olivového oleje.
Dobrou chuť 🙂
Recept a foto: Jana Tesaříková
Komentáře z facebooku