Barva Viva Magenta ve světě kosmetiky

Přibližně 20 let Pantone Color institut vyhlašuje barvu pro daný rok. Pro tento rok je to barva Viva Magenta. Tato barva je plná síly a odhodlání. Inspirací je karmínové barvivo, které produkuje brouk červec nopálový. Červec pochází z centrální a jižní Ameriky, z oblastí jako Mexiko a Arizona. Hmyz se nachází na kaktusech rodů Opuntia a Nopalea, žije ve stinných záhybech rostliny, kde kolem sebe vytváří bílý povlak. Saje mízu rostliny obsahující živiny a karmínové barvivo tvoří jako ochranu proti predátorům.

Barva je optimistická a odvážná. Můžete jí použít při líčení očí, rtů, tváří nebo nehtů. S barvou budete vyzařovat sebejistý postoj. Viva Magenta je nádherná i ve vlasech. Tato barva dodá šmrnc třeba ve formě pramínků nebo přelivu.
Určitě vyzkoušejte stíny v této barvě. Oční víčko namalujte světle šedým stínem až k obočí. Pak přidejte na pohyblivé víčko a okolo celého oka tmavě šedou kajalovou tužku, kterou pomocí světlé barvy vystínujte směrem ven. Nakonec naneste přes šedý stín tón Viva Magenta. Upravte obočí například transparentním gelem a pomocí kartáčku vytvarujte do požadovaného tvaru nebo stylem jak jste zvyklá.

Barva Viva Magenta vyniká i na nehtech. Naneste na upravené nehty vrstvu podkladového laku na nehty, který nehty zpevní a zároveň zajistí rovnoměrný výsledek. Mějte na paměti, že u matných laků na nehty jsou snadno viditelné přetahy. Ale laky na nehty se třpytkami snadno zamaskují případné nedokonalosti. Svrchní lak zajistí delší výdrž laku na nehty.

Pro zajímavost nejen v líčení má barva Viva Magnete úspěch. Je nádherná i v interiérech, kde působí svěže a roky vás nebude nudit.

Necháme se překvapit. Jaká barva bude pro rok 2024, protože tato je velmi svěží a nepřemožitelná.

text: (JT)

fotografie volně na internetu, wikipedie

Komentáře z facebooku