Rozhovor s Jiřím Štědroněm

Jiří Štědroň je český herec, zpěvák a textař, který se narodil 23. 5. 1942 ve Vyškově. V současné době je členem Divadla Semafor a veřejně hraje a zpívá. Proslavil se rolí prince v pohádce Popelka z roku 1969. Pochází z velmi muzikální rodiny. Jeho otec Bohumír Štědroň (1905-1982) byl uznávaným muzikologem a klavíristou, bratranec Miloš (1942) je známým hudebním skladatelem a pedagogem.

Jiří vystudoval Gymnázium v rodném Vyškově, poté úspěšně r. 1963 absolvoval herectví na JAMU v Brně a současně studoval zpěv u profesora Kočaře. V Brně se spřátelil s Ladislavem Frejem a s Borisem Hybnerem, s nímž veřejně vystupoval jako zpěvák. Působil také v divadle Večerní Brno, kde se už profiloval také jako zpěvák. Už v roce 1959 totiž nahrál první snímky v brněnském rozhlase a televizi (1961) a spolupracoval s orchestrem Gustava Broma. 

Napsal mnoho písní z  jichž jmenujme například Vlaky, Neklidné srdce, Jdi spát… V sedmdesátých letech patřil k nejprodávanějším československým interpretům.

A s takto vzácným hostem měl tu čest ARTSTAR natočit krátký rozhovor, který najdete v odkaze na Youtube kanále ARTSTARu.

Budeme rádi za sdílení a komentáře na facebooku nebo přímo pod videem na Youtube.

fotografie: CSFD, osobnosti, wikipedie

Komentáře z facebooku