Ke krásné tváři s masáží obličeje

Účinky domácí obličejové masáže jsou velmi známé. Masáž stimuluje krevní oběh a pleť se tak víc prokrví a vypadá celkově zdravěji. Podporuje uvolňování toxinů, snižuje napětí v obličeji. Bojuje proti vráskám a redukuje otoky. Zpevňuje pokožku a obličejové svalstvo. Každý z nás má na tváři přes 300 tlakových bodů, jejichž stimulace značně ovlivňuje nejenom náš vzhled, ale především také zdraví. Proto s masáží obličeje často pracuje i akupresura. Pravidelnou masáží učiníte viditelné zázraky. 

Masáže lze provádět prsty nebo také prodávají speciální masážní válečky. Na samotnou masáž doporučujeme použít kvalitní  krém, olej nebo sérum.
Čelo vyhlazujte lehkými pohyby dlaní směrem nahoru. Kolem očí kroužíme prostředníčkem tak, abyste jeli prsty směrem nahoru a u vnějšího koutku směrem dolu. Oblasti po obou stranách nosu masírujte spirálovitým pohybem směrem nahoru. Mimické vrásky od nosu ke koutkům úst vyhladíme pomocí malých osmiček. Okolo úst masírujte krouživými pohyby a začněte vždy od středu dolního rtu přes vnější koutek směrem nahoru a skrz střed rtů se vraťte dolů do středu dolního rtu. Tváře masírujte směrem k uším. Krk dlaněmi šikmo zdola nahoru. Pak spojte prsteníček a prostředníček a namasírujte si čelo od obočí nahoru. Díky tomuto pohybu si pozvednete obočí.

Pokud si myslíte, že je masáž pro vás složitá, určitě doporučujeme aspoň jednou měsíčně si zajít hýčkat do salonu, kde Vám masáž provedou.

text (JT)

fotografie: Natura, pixabay 

Komentáře z facebooku