Vymazlená dýňová kaše se sýrem

Suroviny:
600 g dýně hokaido
20 g másla
150 g slaniny
90 g cibule
600 g dýně hokaido
3 stroužky česneku
200 ml vody
150 g čedaru
60 g baby špenátu
Sůl a pepř

Nejdříve nakrájejte slaninu na kostičky. Přidejte do hrnce máslo a nechte ji dozlatova opéct. Pak ji přesypte stranou.
Ve stejném hrnci, kde jste opékali slaninu dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Jemně osolte.
Když cibule zrůžoví přidejte česnek(rozdrcený) a orestujte.
Přidejte dýni, kterou si nakrájejte na kostky. Dýně se nemusí loupat, ale v tomto případě ji mějte oloupanou. Zalijte vodou a ještě osolte.
Zakryjte pokličkou a občas míchejte a uvařte dýni doměkka. Jakmile se bude rozpadat, vmíchejte nastrouhaný čedar do rozpuštění. Vařte na nižším stupni.
Do horké kaše přimíchejte lístky čerstvého špenátu a nechte je teplem zvadnout.
Tak a teď můžete servírovat.
Kaši podávejte posypanou opečenou slaninou a ještě posypejte strouhaným sýrem.
Můžete ji jíst jen tak, ale je to také velmi dobrá příloha například k panence nebo k pečenému kuřeti.

(JT) 

úvodní fotografie http://www.smoothcooking.cz/, další pixabay

Komentáře z facebooku