Kypr: nádherné pláže, antická města

Překrásné pláže s tyrkysově čistým mořem, které ve spojení s panenskou přírodou a historickými památkami působí jako magnet na nejednoho cestovatele. 

Kyperské pobřeží nabízí celou řadu nádherných pláží a odlehlých zátok, které doslova vybízejí k odpočinku a relaxaci. Jedním z takových míst je překrásná pláž se zlatavým pískem, který zvolna přechází v křišťálově čisté moře, Golden Beach neboli Zlatá pláž, jež je právem považovaná za nejkrásnější pláž ostrova.

Dalším neméně krásným místem je zátoka Petra tou Romiou, známá jako Afroditina pláž, kde se údajně zrodila krásná bohyně lásky a krásy Afrodita. Velký počet nádherných pláží naleznete i v okolí bývalé rybářské vesnice Ayia Napa, v jejímž okolí se jich nachází zhruba patnáct. Jedná se o pláže Makronissos, Nissi, Vathia Gonia, Pernera, Katsarga, Pantahou, Glyky Nero, Kermia a mnoho dalších.

Díky dlouhodobé izolaci Severního Kypru od zbytku Evropy se dnes může jeho část pochlubit nádhernou a dosud neporušenou přírodou s krásnými scenériemi a plážemi bez rušivých hotelových resortů a davů turistů. Ne nadarmo je Severní Kypr považován za jeden z posledních rájů na Zemi.

Věřte, že právě zde si budete připadat jako úplně v jiném světě. S poloprázdnými plážemi, majestátními horami, hustými lesy a skalnatým vnitrozemím představuje ostrov Kypr to nejlepší, co jen příroda může nabídnout. 

Kypr nabízí nespočet míst, které lze navštívit. Od archeologických nalezišť až po historické monumenty a hrady, kterými je ostrov doslova posetý. Za jedno z nejpozoruhodnějších míst je považováno antické město Salamis, jehož vznik se datuje do 8. století před naším letopočtem. Antický Salamis je ideálním místem pro všechny, kteří milují historii a starobylá města, jejichž ruiny se dochovaly i do dnešních dnů. 

Na Kypru převládá středozemní subtropické podnebí, jež je charakteristické horkými léty a mírnými zimami, a tak sem můžete vyrazit prakticky kdykoliv. Ideálním obdobím pro návštěvu Kypru je ale bezpochyby jaro, kdy ostrov můžete spatřit v celé jeho kráse. V tomto období se všechno zelená, kvete a i vzduch je provoněn nejrůznějšími vůněmi. 

Foto: kypr.vdetailech.cz

Komentáře z facebooku