Chilli con carne podle Gordona Ramsayho

Gordon Ramsay je pravděpodobně nejslavnější šéfkuchař světa, který dokázal získat celkm 16 michelinských hvězd, je znám pro svůj peprný, mnohdy vulgární slovník, který je nejčastěji slyšet v jeho televizních pořadech, kde to s ním soutěžící kuchaři a kuchařky nemají lehké. Skotský šéfkuchař a restauratér známý pro své vysoce uznávané restaurace.

Suroviny

1 lžíce mouky
1 lžička uzené papriky
1 lžíce kajenského pepře
1 lžička kmínu
300g steaku od kosti (braising steak)
Olej
2 středně velké červené cibule
3 stroužky česneku
2 červené chilli papričky
1 zelená chilli paprička
40ml červeného vinného octa
Půl lahve červeného vína pinot noir
1 lžíce rajského protlaku
200g nakrájených rajčat v plechovce
400ml hovězího vývaru
20g čokolády (70 % kakaa)
150g směsi vařených fazolí

Postup

Smíchejte mouku s uzenou paprikou, kajenským pepřem a kmínem. Dbejte na to, aby ingredience byly opravdu řádně promíchány. Mezitím rozehřejte na velké pánvi trochu oleje a osmažte na kostičky nakrájený steak tak, aby kousky byly ze všech stran pořádně hnědé. Poté jej odložte na talíř.

Na pánev přidejte ještě trochu oleje a dejte na něm dělat najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájené chilli papričky. Až cibule pěkně zhnědne, přidejte vinný ocet a nechte chvíli probublávat, až se téměř odpaří a zhoustne. Poté přidejte červené víno a také ho nechte mírně odpařit. Poté přidejte rajčatový protlak a po přibližně dvou minutách vaření přidejte nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut nebo do té doby, než se obsah nezmenší na polovinu. Přidejte osmažené maso a vařte přibližně hodinu a půl, dokud maso nezměkne.

Poté přidejte čokoládu a fazole a vařte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté dochuťte solí podle chuti. Podávejte s rýží basmati smíchanou s divokou rýží.

Zdroj: britannica.com

Komentáře z facebooku