Audrey Hepburn: Nejkrásnější herečka všech dob by oslavila 95. narozeniny!

Audrey Hepburnová se narodila 4. května 1929 jako Audrey Kathleen Rustonová a už od dětství se věnovala baletu. Osud ji však z rodné Belgie zavál přes Anglii až do Spojených států, kde hned svou první divadelní kreací na Broadwayi získala nesmírnou popularitu. Následoval první americký film, první Oscar a první nesmazatelný zápis do dějin kinematografie. Jedna z nejznámějších hereček všech dob Audrey Hepburnová by dnes oslavila 95. narozeniny. Svůj boj s rakovinou prohrála v roce 1993, tehdy jí bylo 64 let. 

Byla nesmírně krásná, působila navýsost mile a křehce a pro mnohé také inspirativně. K tomu byla obdařena obrovským talentem a smyslem pro potřeby druhých. Také měla svůj nezaměnitelný styl. 

Zajímavostí je, že otec Audrey Hepburnové, Joseph Victor Anthony Ruston, byl syn Victora Johna George Rustona, majitele cukrovaru v českých Úžicích na Mělnicku, a Anny Juliany Francisky Welsové, která byla rakouského původu a narodila se ve slovenských Kovarcích.

Herečka na svou mimořádně populární prvotinu,Prázdniny v Římě,  okamžitě navázala dalšími úspěšnými filmy jako Sabrina, Snídaně u Tiffanyho, Vojna a mír, My Fair Lady nebo Jak ukrást Venuši. S rostoucím věkem se pak raději než filmu věnovala charitě a zejména aktivitám v organizaci UNICEF.

Audrey Hepburnová ovlinila nejen svět módy, po jejím vzoru se řada hvězd začala věnovat také charitě.

AH

Zdroj: BBC

Komentáře z facebooku