Trápí vás nevzhledný nehet na noze?

Trápí vás nevzhledný nehet na noze? A rádi nosíte otevřenou obuv?
Tak je zde řešení v podobě nehtové protetiky – tedy nehtové náhrady pro muže a ženy, kteří nosí otevřenou obuv a je jim nepříjemné, když nehty nejsou pěkně dorostlé. Náhrada se vyrábí z gelového materiálu, který je elastický a tím lépe snáší mechanický tlak. Nehtová protetika se aplikuje pouze na zdravý nehet.

Jaké jsou funkce nehtové protetiky?
• Chrání lůžko a článek prstu před poraněním.
• Dává zpětnou vazbu při kontaktu se zemí a intenzitě tlaku.
• Dělá radost, protože není vidět nedorostlý nehet.

Jak dlouho trvá výroba?
Výroba nehtu přibližně trvá 60-70 minut. Náhradu nehtu lze dát na všechny prsty na noze. Nejčastěji se však zhotovují na palce, protože jsou nejvíce deformovány například úrazy, dědičností atd.. Tato náhrada většinou vydrží 6 – 8 měsíců. Je to však velmi individuální.
Nehtová protetika chrání nehet, ale občas se může stát, že praskne. Co je zde příčinou?
Nehtová protetika má jistou míru elasticity, ale není materiál, který by byl 100% odolný, proti všemu. V případě nošení těsné obuvi se může stát, že nehtová protetika praskne. V případě, že si nejste jisti, zda je bota tvarem padnoucí, zajděte k terapeutovi zabývající se podologií ve vašem bydlišti. Pokud takový institut neznáte nebo není v blízkosti vašeho bydliště, doporučujeme Podologický institut Hilarion v Praze , který na svých stránkách nabízí hlavně možnost ošetření, ale  i možnost dotazů v podobě mailů.

Dále je možné sledovat na našem youtube kanále Podologického okénko s Petrou Klikovou majitelkou právě zmíněného Podologického institutu Hilarion. Podologické okénko není jen o nehtové protetice, ale o celkovém zdraví nohou.

Text: Jana Tesaříková, zdroj: https://hilarion.cz/ 

Titulní fotografie: pixabay

Komentáře z facebooku