Suroviny
zelí bílé hlávkové 1 kg
červená řepa 1 kg
cibule 2 ks
mrkev 2 ks
Nálev:
přípravek k nakládání (např. Lako Labeta) 1 balení
voda 1,7 l
ocet 500 ml
cukr 120 g
Postup přípravy:
Červenou řepu uvařte do měkka cca 45 minut. Pak řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
Bílé zelí nakrouhejte na jemné nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na proužky. Připravte si nálev podle návodu na obalu.
V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, cukr, směs na nakládání a krátce povařte. Všechnu zeleninu smíchejte dohromady a zalijte nálevem. Naplňte sklenice a sterilizujte 20 minut.
Inspirace z fresh.iprima
Komentáře z facebooku