Fialový ostrov je snem každého cestovatele

Střechy domů či telefonní budka s ametystovým odstínem a krásná levandulová pole. Vítejte na ostrově Banwol, který se změnil na fialový ráj.

Ostrov Banwol, který leží na západním pobřeží Jižní Koreje, se dostal do povědomí díky fialové barvě. Touží ho navštívit pravděpodobně každý cestovatel či fotograf, protože fialová pole, střechy domů či telefonní budky poutají pozornost lidí z celého světa, uvádí portál CNN.

Fialové střechy budov 

Ostrov Banwol se před pár lety změnil k nepoznání. Zapojil se do projektu s cílem vytvářet atraktivní ostrovní destinace. Inspiroval se přitom květinami zvonku a dostal se do povědomí jako fialový ostrov. 

Kromě levandulových polí naleznete na ostrově telefonní budku či střechy přibližně 400 domů s ametystovým odstínem a dlouhý fialový most, který propojuje Banwol s drobným ostrovem Parkij.

Od června do srpna 2020 přišlo na ostrov Banwol více než 100 000 návštěvníků, což je o 20 % více než v předchozím roce. Od roku 2018 již navštívilo ostrovy více než 490 000 turistů.

Od začátku fialového projektu začali farmáři pěstovat kedluben a řepu, na které mají své vlastní značky produktů. Místní vláda vysadila 30 000 novoanglických aster a 21 500 metrů čtverečních levandulových polí. Návštěvníci se mohou přecházet mezi těmito dvěma ostrovy přes další fialový most.

AH

Zdroj: CNN

Komentáře z facebooku