Čočkový salát z hnědé čočky a pečenou zeleninou


Na 2 porce
Na salát:
200 g hnědé čočky
200 g mrkve
100 g baby špenátu
100 g mozzarelly
1/2 červené cibule
5 ml olivového oleje
1 čajová lžička mleté papriky
1/2 čajové lžičky chilli
sůl
Na zálivka
10 g plnotučné hořčice
5 ml olivového oleje
5 g medu
1 čajová lžička citronové šťávy
himalájská sůl

Nějdříve předehřejeme troubu na 200 °C. Nakrájíme mrkev na kolečka, zakápneme olivovým olejem, přidáme mletou papriku, chilli, sůl a pepř. Promícháme, aby se koření rovnoměrně nalepilo na mrkev. Dáme na pečící papír a pečeme 20‑30 minut. V půlce pečení přidáme i nakrájenou červenou cibuli.

Uvaříme čočku, kterou už koupíme v obchodě předvařenou, abyste ji nemuseli přes noc namáčet.

Na zálivku smíchejte všechny napsané ingredience.

Uvařenou čočku promícháme s baby špenátem a natrhanou mozzarellou. Servírujeme s pečenou zeleninou a zalijeme zálivkou.

inspirace a foto z aktin.cz

Komentáře z facebooku