Pokud patříte mezi skutečné milovníky gastronomie, máme pro vás skvělou zprávu. Už nemusíte jezdit do zahraničí, abyste ochutnali jídla z těch nejlepších michelinských restaurací. Můžete si je dát na Nova festivalu chutí, který se uskuteční už 18. a 19. ledna v pražské hale O2 universum.
Kteří vyhlášení šéfkuchaři tam budou? A jaká je jejich filozofie?
VIP Gourmet Experience
Své schopnosti předvede šéfkuchař István Pesti z restaurace Platán Gourmet Restaurant, která se zakládá na vizionářské víře v budoucnost maďarské gastronomie. Dalším hostem bude také Jean-Philippe Blondet, který interpretuje kuchyni Alaina Ducasse v Londýně. Stačí si zakoupit vstupenku VIP Gourmet Experience přes sítě Ticketmaster a Ticketportal.
Šéfkuchař István Pesti
Sobotní michelinské menu pro vás bude připravovat šéfkuchař István Pesti. Věří v týmovou práci a hodně spoléhá na své kolegy z Platánu. Podílí se na několika iniciativách, jejichž cílem je zlepšit pověst destinace prostřednictvím jejích kulinářských rysů. Pravidelně se zapojuje do mezinárodních projektů, aby se podělil o své zkušenosti s ostatními.
Platán Gourmet Restaurant
Restaurace Platán Gourmet Restaurant ztělesňuje kulinářskou filozofii šéfkuchaře Istvána Pestiho. Jeho pokrmy odrážejí snahu o harmonii jak v chuti, tak v prezentaci. Restaurace má vlastní zahradu, která je spolehlivým a ekologickým zdrojem vysoce kvalitních produktů a odráží jeho vizi propagovat význam udržitelnosti.
Sobotní michelinské menu
Foie Gras, červená řepa, maliny Koji
Hovězí Wagyu, tuňák, houby
Jeseter malý, hřebenatky, omáčka na bázi kaviáru
Jelen, celer, topinambur
Mák, šípek, pečené jablko
Šéfkuchař Jean-Philippe Blondet
Nedělní michelinské menu pro vás bude připravovat šéfkuchař Jean-Philippe Blondet. Interpretuje kuchyni Alaina Ducasse v Londýně moderním a rafinovaným způsobem. V souladu s touto filozofií jsou klíčovými prvky ingredience. Jean-Philippe Blondet používá pouze nejčerstvější a nejsezónnější suroviny.
Alain Ducasse at The Dorchester
Restaurace Alain Ducasse at The Dorchester v Londýně nabízí jedinečný kulinářský zážitek, kde se mísí francouzské svěží chutě a precizní techniky s lehkým londýnským nádechem. Ať už jste fanoušek mistrovských omáček, nebo hledáte rafinovaný zážitek, který reflektuje filozofii této legendy gastronomie, Jean-Philippe Blondet vás svou kreativitou rozhodně překvapí.
Nedělní michelinské menu
Ručně lovené hřebenatky, citrusový beurre blanc a kaviár Kristal
Celer, řeřicha lehce ochucená wasabi, cazette
Kambala, červená řepa
Srnčí hřbet, pastinák a káva
Pečené kiwi, celer a estragonové granite
Vstupenky na Nova festival chutí i na exkluzivní VIP Gourmet Experience lze zakoupit přes sítě Ticketmaster a Ticketportal.
Více informací se dozvíte na webu Nova festival chutí.
Zdroj: TV NOVA
Komentáře z facebooku