Suroviny
extra virgin olivový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
řapíkatý celer 1 řapík
mrkev 1 ks
houby (žampiony, šiitaké, hlíva) 400 g
česnek 2 stroužky
rajčatový protlak 50 g
červené víno 60 ml
drcená rajčata 400 g (1 plechovka)
zeleninový vývar (nebo drůbeží) 240 ml
tymián (nebo 1 lžička sušeného) 2 lžičky lístků
uzené tofu 200 g
tagliatelle 400 g
strouhaný parmazán 1 hrst
sůl
pepř (čerstvě namletý)
Rozehřejte olej. Vsypte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer a smažte 2 až 3 minuty, až zvláční.
Přidejte na malé kostičky nakrájené houby a směs osolte. Za častého promíchávání smažte asi 5 minut. Poté zvyšte teplotu a asi 1 až 2 minuty odvařujte tekutinu, aby jí nebylo příliš. Houby ale nepřesmažte!
Teplotu snižte, k houbám vmíchejte rozetřený česnek a rajčatovou pastu. Několik minut posmažte, aby se rozvoněly. Přidejte víno a asi 1 minutu vařte, pak vmíchejte rajčata, vývar, tymián a asi 1 lžičku soli. Při mírné teplotě vařte do zhoustnutí. cca 5 minut před koncem vaření do omáčky přidejte na malé kousky nadrobené uzené tofu. Podle chuti osolte a opepřete.
Mezitím dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu tak, aby zůstaly al dente. Sceďte, vmíchejte je do omáčky a podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.
Inspirace i-prima fresh
Komentáře z facebooku