Máme pro vás skvělý tip na nedělní dezert. Lívanečky Jsou prostě božské. Samozřejmě si je můžete dopřát jako sladký oběd, dezert ke kávě nebo lehkou večeři, určitě si skvěle pochutnáte.
Ingredience:
1 lžíce cukru
2 lžičky oleje
1 vejce
0.5 hrnku mléka
1 hrnky hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Postup:
Vejce a cukr rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem. Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Lívance smažíme malinké na sucho dozlatova. Jemné nadýchané lívanečky podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami, jako například s melounovým džemem a ozdobené zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Autor: Alexandra Hejlová
Foto: Jana Tesaříková
Komentáře z facebooku