Jana Tesaříková, Vláďa Kočička, Zdena Bočarova a Řád chaosu!

První dubnové pondělí se roleta na dveřích vinárny Náplavní, ve stejnojmenné ulici na Novém Městě Pražském, zdvihla dříve než obvykle. Dopoledne zde totiž členové výtvarného sdružení Řád chaosu instalovali výstavu, která byla v podvečerních hodinách téhož dne i zahájena.

Autor obrazu: Vláďa Kočička

Jana Tesaříková, Vláďa Kočička a Zdena Bočarova uspořádali v roce 2016 výstavu s názvem Řád chaosu, který se posléze stal i názvem seskupení. Mají tedy za sebou už 7 let společné tvorby. Chaos do tvorby těchto tří výtvarníků vnáší jejich rozdílný věk a individuální malířský rukopis, řádem je jejich surrealistické vyznání a zvláštní harmonie, jakou jejich společné výstavy vyzařují. Ač je každý jiný, přesto spolu jejich díla ladí a vytvářejí sourodý celek. Jana a Vláďa jsou i skvělými fotografy a grafiky, Zdena zůstává věrná paletě či pastelům. Sdružení se pokládá za pražské, byť skutečným Pražanem je v něm pouze Vláďa, Jana pochází z Chomutova a Zdena z Trutnova (a je dlouholetou členkou tamějšího Spolku podkrkonošských výtvarníků).

Autor obrazů: Jana Tesaříková

Výstava ve vinárně Náplavní nese název – jak jinak – Řád chaosu a v podtitulu stojí „obrazy všeho, co život přináší“. Na vernisáži se sešla pěkná řádka příznivců, kteří vesměs znají trojici už z minulých výstav (těch společných už bylo nejméně 15) a vědí, že se při této příležitosti nejen pobaví, ale i poučí. Výstavy si členové sdružení obvykle uvádějí sami, jedna část vernisáže je takzvaně „ponaučná“ – tentokrát se hovořilo o barvách a jejich skrytých významech – a pak následují ukázky další tvorby, neboť všichni tři škádlí i múzu poetickou. 

Autor obrazu: Zdena Bočarova

Výstava trvá od 3. do 30. dubna a určitě stojí za zhlédnutí nemluvě o tom, že ve vinárně je příjemné posezení a lze tam popít pěkná vína.

www.janatesarikova.cz

https://www.facebook.com/profile.php?id=100067760425403

Autor: Zdena Bočarova

Foto: archiv Jana Tesaříková

Komentáře z facebooku