Rak (22.6. – 22. 7.)

Rak je vodní živel, který je velmi vnímaví a známí svou citlivostí. Raci jsou velmi emocionálně založení lidé. Mají analytické, organizátorské schopnosti a logické uvažování. Mají rádi, když jejich názory jsou respektovány. Mají cit pro mezilidské vztahy, že někdy dokážou upozadit i sebe, aby mohli pomáhat a vyslechnout druhé.

Silná stránka těchto jedinců je vynikající chápaní druhých. Když si Vás oblíbí, udělají pro Vás cokoliv. Ale pozor na slabou stránku je konzervativní a mnoho věcí ho dokáže zranit, takže se dá do ústraní a nechce komunikovat. Je to však pro jeho dobro, protože chrání své srdce.

Mají velmi silné mateřské sklony a starost o lidi, rádi o ně pečují, ale jen do chvíle, než pocítí zradu, nevděk nebo když druhá strana začne těchto věcí zneužívat. Přesto jejich snem je mít klid a šťastný domov bez hádek a zádrhelů.

Těžce nesou kritiku, ale tu neoprávněnou na svou adresu. Jelikož jsou velmi citově založení, nerozumí chladným lidem. Potřebují lásku a vřelost. Nesnesou, když je chce někdo vlastnit a manipulovat.

Mezi slavnými osobnostmi najdeme ve znamení Raka např. Maryl Streep, Toma Cruise, Helenu Vondráčkovou, Karla Gotta, Harrison Forda.

Autor: Yennefer

Komentáře z facebooku