Voňavá hrušková povidla

Suroviny
 
2 kg hrušek
1x citron
půl lžičky hřebíčku
1 lžička skořice
280 g – max 300 g třtinového cukru
 
Hrušky omyjte a oloupejte. Vykrojte střed (jádřinec) a poté pokrájejte na menší kostičky.
Vložte do hrnce s citronovou šťávou a cukrem. Zakryjte a nechte odpočívat 1,5 hodiny. Hrušky pustí šťávu.
Pak hrnec postavte na střední oheň a vařte směs, dokud nezhoustne. Nutností je směs pravidelně míchat, aby nedošlo k připálení.
Jak vše začne houstnout, vařte na nízkém ohni, stále pravidelně míchejte a přidejte hřebíček se skořicí.
Povidla se vaří několik hodin, doporučujeme směs rozmixovat, aby měla hladkou konzistenci.
Až mají povidla správnou konzistenci, tak je přelijete do sklenici (sterilních), uzavřete a necháte vychladnout.
Dobrou chuť.
 
zdroj fotografií: pixabay.com
 
 

 

Komentáře z facebooku