Rychlý recept na vonící brambory po rozmarýnu a česneku:
- 5 velkých brambor
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá nať z petržele
- sůl
- olej (který nejčastěji používáte) cca 4 lžíce
- 2 stroužky česneku
Neoloupané brambory nakrájíme na kolečka, vložíme do osolené vody s kmínem a vaříme cca 15 minut.
Mezitím si připravíme plech s pečícím papírem. A dále bylinky rozmarýn a nať z petržele nakrájíme/nastříháme na malé kousky do misky. Nastříháme píšu, protože používám nůžky na bylinky. Poté oloupeme česnek a pomocí lisu na česnek ho přidáme do misky. Zalijeme olejem a vše smícháme a ještě osolíme.
Pečicí papír potřeme směsí oleje a bylin a poté vyskládáme bramborové plátky, které nejsou zcela dovařené. Brambory potřeme směsí také.
Troubu máme připravenou na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut, až budou brambory zlaté. Podáváme například s pečenou panenkou a nebo jím jen tak například s tvarohovým dipem nebo tatarkou.
Dobrou chuť 🙂
Text a foto: Jana Tesaříková
Komentáře z facebooku