Květákové placky pečené v troubě

  • 1x menší květák nebo půlka velkého
  • 2 vejce L
  • 1x cibule
  • čerstvá petrželka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky (může se vynechat)
  • sůl a pepř
  • 1 lžička olivového oleje

Uvařte květák ve slané vodě do měkka a poté ho rozmačkejte například mačkadlem na brambory. Poté přidejte dvě vejce a vařečkou pořádně rozmíchejte. Přidejte čerstvě nakrájenou cibulku, petrželku a přes lis rozmačkaný česnek. Přidejte sůl a pepř. Pokud se směs zdá příliš tekutá, přidejte lžící hladké mouky (jakékoliv – pšeničné, kukuřičné atd.), pořádně promíchejte.

Dejte na plech pečící papír a na něj lžičku olivového oleje, který rovnoměrně rozetřete mašlovačkou. Následně menší naběračkou naneste směs a vytvarujte do placičky. Pečete na 200 stupňů v horkovzdušné troubě do zlatova přibližně 15 – 20 minut (záleží na tloušťce placek).

Podáváte například se směsí kuřecího masa a zeleninou nebo jíme jen se zelím. Pro vylepšení chuti  můžeme 5 minut před vyndáním z trouby, posypat parmazánem.

Dobrou chuť.

text a foto: (JT), úvodní fotografie pixabay

Komentáře z facebooku