Se spisovatelem Michalem Dlouhým v Muzeu Policie České republiky!

Michal Dlouhý je právník, policista, historik a spisovatel, který se specializuje na historii českého četnictva a kriminalistiky, duchovní otec Četnických humoresek, nejúspěšnějšího seriálu České televize,  a autor knížek o četnících, které vydává v Nakladatelství Pragoline – Jindřich Kraus.

Spolupracoval a podílel se mimo jiné na vzniku  dalšího úspěšného seriálu, Zločiny Velké Prahy, který v repríze můžete sledovat každou neděli večer na ČT 1.  Seriál vás zavede do roku 1922, kdy došlo ke sloučení centrální Prahy s třiceti osmi okolními městy a obcemi. V této nově vzniklé Velké Praze musela namísto četnictva pracovat pražská státní policie. „Zločiny byly ty nejzávažnější trestné činy, které řešily krajské soudy, a samozřejmě byly mezi nimi i ty hrdelní, což byly vraždy, zabití, násilná smilstva a loupeže“ vysvětluje Michal Dlouhý.

Od roku 2021 se Michal Dlouhý stal dokumentátorem v Muzeu Policie ČR v Praze na Karlově, kam nás pozval na rozhovor, ve kterém jsme si povídali především o knihách, o práci v muzeu, po kterém nás také provedl a prozradil nám plány na příští rok

Podívejte se a poslechněte si  rozhovor a zjistěte, zda kriminální seriály a filmy odpovídají skutečné policejní práci a také jak se  Michal Dlouhý k četníkům dostal .

Knihy Michala Dlouhého můžete získat přímo v Nakladatelství  Jindřich Kraus – Pragolinewww.jindrichkraus.cz Knihy jsou k dostání u všech knihkupců, rovněž na www.megaknihy.cz nebo www.kosmas.cz.  Knihy  v elektronické podobě jsou k dostání na www.kosmas.cz

Další informace o autorovi se dozvíte na jeho webu www.cetnik-michal-dlouhy.cz nebo na facebooku Četník Michal Dlouhý či Spisovatel Michal Dlouhý.

Foto: Jana Tesaříková, Alexandra Hejlová

Komentáře z facebooku