Hvězdný Leonardo Di Caprio: Co má společného s malířem da Vincim?

Leonardo DiCaprio je jeden z nejvýznamnějších herců 21. století. Narodil se 11. listopadu 1974 v Hollywoodu. Zajímavostí je, jak přišel ke svému jménu. Když byl jeho otec se svojí těhotnou ženou v italském muzeum, ona při pohledu na obraz malíře Leonarda da Vinciho ucítila první kopnutí, a proto se rozhodli, že své dítě pojmenují Leonardo.

Leonardo již od mládí hrál v mnoha filmech nebo reklamách. Bylo vidět, že pro herectví má nadměrný talent, ale žádný film ho ještě neproslavil po celém světě. To se vše změnilo při natočení jednoho z nejúspěšnějších filmů Titanic, kde DiCaprio měl tu čest ztvárnit hlavní postavu Jacka. Filmu bylo uděleno 12 Oscarů a dvanáct let byl vyhlášen jako nejúspěšnější film všech dob. Díky filmu se o DiCapriovi dozvěděl celý svět. Hned se stal miláčkem fanoušků, ale jak to bývá zvykem nic netrvá věčně. Po obsazení ve filmech Pláž nebo Muž se železnou maskou oba filmy dostaly kritiku. DiCaprio se rozhodl, že si od filmové branže odpočine.

Při návratu s čistou hlavou pokračoval DiCaprio ve své pohádkové kariéře. Dosáhl spousty ocenění, ale nikdy se mu nepovedlo dosáhnout jedné cenné, o které snad sní každý slavný herec a to je  Oscar, který je považován za nejprestižnější filmovou cenu. DiCaprio i přes mnoho skvělých hereckých výkonů nedosáhl na ulovení zlaté trofeje. Párkrát byl i blízko, ale vždy mu to někdo vzal před nosem. Nikdo snad už nevěřil, že tento skvělý nadaný herec vybojuje Oscara.

Vše se zlomilo roku 2015, kdy si DiCaprio zahrál hlavní roli Hugha Glasse ve filmu Revenant zmrtvýchvstání. Sám DiCaprio tuhle roli nazval jako jednu z nejtěžších, kterou kdy ztvárňoval, ale námaha se vyplatila. Roku 2016 dostal Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Kdo viděl předávání, mohl si všimnout, že DiCaprio neměl daleko od slz a bylo vidět jeho naplnění jakožto herce.

DiCaprio stále pokračuje ve své herecké kariéře a nám nestačí jen doufat, že jedna z hereckých ikon jen tak nepřestane a bude nám dokazovat i nadále svoje herecké dovednosti.

Autor: Katia Bigolinová, studentka Mezinárodní konzervatoře Praha, obor média

Foto: Facebook L. diCapria

Komentáře z facebooku