Pomazánka z černé čočky

  • 130 g čočky beluga v suchém stavu
  • sladká paprika
  • česnek
  • nať z petržele
  • citrón (vymačkaná šťáva)
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř
  • slunečnicová semínka
  • černé tahiny (dle chuti)

Čočku nejdříve uvařte a nechte ji mírně vlhkou.
Poté ji vložte do mixéru s trochou tekutiny, ve které se vařila, olivovým olejem, solí, citrónovou šťávou a prolisovaným česnekem.
Rozmixujte.
Na pomazánku nasypte papriku, petrželku, pepř, opečená slunečnicová semínka a zakápněte extra panenským olivovým olejem.

Podávejte třeba na pečeném celozrnném toustu.

Dobrou chuť

(JT)

foto pixabay, okolokuchyne.cz

Komentáře z facebooku