Perla Karibiku: Kuba

Na ostrově svobody známém především koktejly Cuba Libre a Mojito prožijete dovolenou v rytmu salsy, přičemž vás omámí i vůně pravých kubánských doutníků a chuťové pohárky rozveselí sklenka lahodného kubánského rumu. Kuba nazývaná právem Perlou Karibiku však není jen o životních požitcích, krásných plážích a křišťálovém moři. Nabídne vám mnohem více. Největší ostrov Velkých Antil, který na severu omývá Atlantický oceán a na jihu Karibské moře, má vše, co lze od exotické dovolené očekávat. 

Pod žhavým karibským sluncem se snoubí oslňující subtropická příroda a nádherné koloniální památky. K svérázné zemi, jakou Kuba je, patří ale také nejrůznější předpisy a nařízení, nad kterými může leckdo nechápavě kroutit hlavou. Ani to však nezkazí celkový dojem z dovolené – brousí se tím jedinečný kubánský charakter! Zajeďte si tedy pro kousek štěstí do kubánského ráje, vykoupejte se v tyrkysovém moři, pokochejte se horami porostlými džunglí, vodopády, všudypřítomnými památníky kubánské revoluce, plantážemi s tabákem a cukrovou třtinou, billboardy s Che Guevarou a nesmrtelným Fidelem Castrem a nechte se unášet tóny chytlavé hudby či temperamentem vlnících se těl v rytmu divoké salsy!

Na Kubu můžete vycestovat v podstatě kdykoliv během roku – v tomto ohledu neexistuje „špatný čas“ pro strávení dovolené v této překrásné exotické zemi. Tamější počasí se však rozděluje do dvou období, tedy toho suchého a vlhkého. Pakliže chcete prožít co nejvíce slunečných dnů bez deště, zvolte listopad až duben. Deštivější dny pak zažijete spíše od května do září – lijáky ovšem netrvají nijak dlouho. Zdaleka nejlepšími měsíci pro návštěvu Kuby jsou březen a duben. Tehdy je v zemi sucho, teplo a teploty se pohybují standardně přes den mezi 27 až 29 °C, v noci klesnou na příjemných 19 až 21 °C.

Nejchladnějším obdobím je únor, v tomto měsíci dosahují teploty v průměru 22°C. Obecně je také tepleji na východě Kuby než v její západní části. V oblasti kolem Havany se běžně pohybují teploty kolem 30°C. Ve výše položených místech je samozřejmě chladněji a lze očekávat častější přeháňky.

Foto: depositphotos.com

Komentáře z facebooku