Tulipánový měsíc s Amelií!

Tulipánový  měsíc se už rozebíhá, je to projekt, který Amelie realizuje od roku 2013 každý rok v březnu. Amelie chce přinést s jarem naději všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním. Každý se může zapojit a pomoci podle svých možností. Tulipánový měsíc nabízí řadu akcí na podporu všech, kterým do života vstoupila rakovina. Tulipán jako symbol jara zároveň symbolizuje i naději a změnu.

V Centrum Amelie Praha s ředitelkou Michaelou Čadkovou Svejkovskou společně s Alexandrou Hejlovou a Jindřichem Krausem, který pravidelně pro Amelii vystupuje.

Amelie, z.s. je pacientskou organizací, která má za cíl jak poskytovat odborné služby onkologicky nemocným a jejich blízkým, tak realizovat osvětu v oblasti psychosociální pomoci. Posláním organizace je „pomáhat žít život s rakovinou“.

Proto každý rok v březnu dobrovolníci zdobí několik desítek onkologických oddělení v nemocnicích – aby jaro přineslo do nemocnic i změnu a naději. Výtvarná díla na výzdobu nebo vzkazy pro nemocné vytváří lidé z celé republiky. I málo stačí k tomu, abyste udělali radost! Výzdobou nemocnic to ale nekončí – naopak!

Tulipánový měsíc se rozebíhá a vyzývá k zapojení – jde právě o tebe – o vás  – zapojte se!

 

  • Bude výzdoba onkologických pracovišť, je možné tvořit a uvažovat o zapojení jako dobrovolník do výzdob či třídění obrázků. Oslovujeme nemocnice i dobrovolníky.
  • Bude možnost on-line zakoupit a odeslat tulipány ve spolupráci s Florea.cz. Zvažte nákup tulipánů.
  • Proběhne prodej tulipánů v Metropoli Zličín na MDŽ, potkáme se tam?
  • Chystají se akce v Centrech Amelie a on-line přednášky.
  • Amelie žádá o záštity, které dodají váhu jejich aktivitám.
  • Plánují komunikační aktivity a týdenní kreativní výzvu.

Zapojte se ke spolupráci, pomozte přivolat s jarem i naději pro onkologicky nemocné a jejich blízké!

Centrum Amelie Praha

Šaldova 15 (vchod z ulice Sokolovská)
186 00 Praha – Karlín

Tel: +420 739 001 123
+420 283 880 316
E-mail: praha@amelie-zs.cz

Zdroj: Amélie 

Komentáře z facebooku