Agent Jejího Veličenstva Daniel Craig

Anglický herec Daniel Craig, který 2. března oslavil své 56. narozeniny, je známý širší veřejnosti především jako šestý představitel neohroženého agenta Jamese Bonda. Bondovskou štafetu převzal v roce 2005 od Ira Pierce Brosnana. Postava agenta 007 se postarala o to, že se stal světovým sexsymbolem.

Než se Daniel Craig dostal mezi největší herecké hvězdy, absolvoval prestižní Guidhall school music and drama. Po celou dobu ho provázelo divadlo a byl dokonce i nominován na cenu pro nejlepšího herce Evening Standard Theatre Awards. Postupně se prosazoval i před kamerou a stal se respektovanou osobností britského nezávislého filmu.

Daniel Wroughton Craig se narodil v Chesteru ve Velké Británii do rodiny učitelky umění a námořníka v roce 1968. Má starší sestru Leu. Jeho rodiče se rozvedli v době, kdy mu byly čtyři roky. Své prostřední jméno dostal po své praprababičce. 

V letech 1992–1994 byl ženatý s britskou herečkou Fionou Loudonovou. Mají spolu dceru Ellu, která se narodila v roce 1992. V roce 2011 se podruhé oženil s herečkou Rachel Weiszovou. V roce 2018 se jim narodila dcera Grace.

Zdroj:  britannica.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře z facebooku