Nestárnoucí Martin Dejdar slaví narozeniny!

Martin Dejdar právě dnes slaví narozeniny! Zkuste si tipnout kolikáté, ale předem vás upozorňujeme, že na svůj věk rozhodně nevypadá!

Nestárnoucí herec, dabér, populární komik, ale i zpěvák  dnes oslaví 59. narozeniny. Martin Dejdar se narodil 11. března 1965 ve Vysokém Mýtě, své dětství prožil v nedaleké Chrasti u Chrudimi. Vystudoval Gymnázium Josefa Ressela v Chrudimi a po absolvování pražské DAMU v roce 1987 nastoupil do studia Ypsilon. Hostoval i v jiných divadlech, například v Realistickém divadle, kde se představil mimo jiné ve hrách Sluha dvou pánů, Othello nebo Anna Karenina.  

Jeho filmografie čítá mnoho desítek komických i vážných rolí v řadě oblíbených filmů a seriálů. Za hlavní roli ve snímku Učitel tance získal Českého lva. Jeho hlas, který propůjčil kreslené postavičce Barta Simpsona v kultovním seriálu Simpsonovi, dnes znají i děti školou povinné, stejně jako roli Ozzáka v sitcomu Comeback. Moderoval řadu pořadů a zúčastnil se i pěvecké soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Zkrátka herec a bavič Martin Dejdar patří mezi tuzemské výrazné a známé tváře televizní zábavy. 

Foto: .ceskyrozhlas, idnes

 

Komentáře z facebooku