Zanzibar: Okouzlující kousek světa, africký tropický ráj

Už jen samotný název evokuje v každém z nás ideu tropického ráje. Vyvolává v nás představu malebného ostrova s měkkým pískem, bílými plážemi a třpytivou azurovou vodou. Souostroví Zanzibar však nabízí mnohem víc než romantické pobřeží a nádherné západy slunce. Svým návštěvníkům může nabídnout také památky, barvité vůně, chutě a zážitky, které nakrmí duši, omladí tělo a probudí skrytou kreativitu.

Zanzibar je domovem idylických pláží, mírného počasí a teplých tropických vod. Toto souostroví je proslulé čistou teplou vodou, korálovými útesy a bohatým podmořským světem. To z něj bezpochyby dělá perfektní cíl pro šnorchlování a potápění. Je ale také ideálním tipem na dovolenou pro milovníky přírody, kultury a dobrodruhy všeho druhu.

Zanzibar patří k pevninské Tanzanii. Pestrou historii lze vidět v arabských, indických, afrických, perských a evropských vlivech. Za prozkoumání stojí dlážděné uličky staré čtvrti historického města Stone Town, které je na seznamu světového dědictví UNESCO. Narazíte zde na různé architektonické styly, a to jak v mešitách, tak i na obyčejných domech. Stará sídla a paláce, jako je House of Wonders, staré turecké lázně, bazary, stánky s trhy a obchody, vyprávějí příběhy dlouhé a bouřlivé historie. Zanzibar je převážně islámský, což je patrné na životním stylu místních obyvatel a designu všeho druhu – od nábytku a látek až po šperky a řemesla.

Ostrov Zanzibar je známý pro své koření, a to díky pěstování a zpracování hřebíčku, kurkumy, skořice, muškátového oříšku, citronové trávy a černého pepře. Navštívit se tu dají plantáže plné různého koření a dozvědět se tak něco o pěstování těchto plodin, jejich léčivých účincích nebo kulinářském využití. Zajímavé je zažít lahodnou směs chutí na pouličním tržišti v tradičně připravovaných pokrmech.

Zanzibar je také romantický ostrov. Je to ideální místo pro ty, kteří chtějí svůj vztah správně okořenit, ať už jste spolu půl života, nebo jen pár měsíců.  Zanzibar je tím pravým místem pro dlouhé procházky po pláži, odpočinek u vody nebo sledování západů slunce.

Návštěvníci Zanzibaru se mohou těšit také na návštěvu Muzea Freddieho Mercuryho. Muzeum Freddieho Mercuryho je pro fanoušky tohoto hudebníka a všechny, kteří se chtějí dozvědět více o jeho životě a vlivu na svět hudby, povinnou návštěvou. 

AH

Zdroj: zurizanzibar, tanzania-specialist.com

Komentáře z facebooku