Španělská metropole Barcelona: Katalánské lákadlo pro turisty!

Fascinující architektura s chrámem  La Sagrada Familia v čele, katalánská kreativita v podobě úchvatných uměleckých sbírek. Procházky po bulváru La Rambla, čas strávený v parcích a zahradách nebo lenošení na plážích na březích Středozemního moře. To vše vám nabídne Barcelona, okouzlující katalánská metropole.

Symbol Barcelony Chrám La Sagrada Família – architekt  Antoni Gaudí

Počátek dvacátého století byl co do umělecké tvorby v Barceloně nesmírně bohatý. Vždyť tu v tomto období pobývaly a tvořily takové osobnosti jako Antoni Gaudí, Salvador Dalí, Joan Miró či Pablo Picasso. Největší stopu zde zanechal dozajista Antoni Gaudí, na jehož rukopis v druhém největším španělském městě narazíte téměř na každém kroku. Vynechat byste, kromě jeho nejznámější stavby Sagrady Famílie, neměli ani domy Casa Batlló a Casa Milá. Pokud raději dáváte přednost  Pablu Picassovi, zajděte do muzea s názvem Museu Picasso. Největší kolekci Dalího prací lze nalézt v Muzeu Dalí ve Figueras. Už samotná budova muzea Salvadora Dalího vypadá jako z fantaskních snů. Na střeše růžového hradu, nejsurrealističtější stavby světa, se střídají jako ozdoby vejce a sošky připomínající filmového Oscara.

Budova Dalího muzea ve Figueres

Další výhodou Barcelony je, že po únavném objevování historických památek si můžete oddechnout na krásných písečných plážích. Je jich tu totiž nespočet a k mnohým z nich se jednoduše a rychle dostanete i metrem. Barceloneta, pravděpodobně nejznámější a nejvíce navštěvovaná pláž se nachází v blízkosti centra. 

 

Komentáře z facebooku