- 1x menší květák nebo půlka velkého
- 2 vejce L
- 1x cibule
- čerstvá petrželka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky (může se vynechat)
- sůl a pepř
- 1 lžička olivového oleje
Uvařte květák ve slané vodě do měkka a poté ho rozmačkejte například mačkadlem na brambory. Poté přidejte dvě vejce a vařečkou pořádně rozmíchejte. Přidejte čerstvě nakrájenou cibulku, petrželku a přes lis rozmačkaný česnek. Přidejte sůl a pepř. Pokud se směs zdá příliš tekutá, přidejte lžící hladké mouky (jakékoliv – pšeničné, kukuřičné atd.), pořádně promíchejte.
Dejte na plech pečící papír a na něj lžičku olivového oleje, který rovnoměrně rozetřete mašlovačkou. Následně menší naběračkou naneste směs a vytvarujte do placičky. Pečete na 200 stupňů v horkovzdušné troubě do zlatova přibližně 15 – 20 minut (záleží na tloušťce placek).
Podáváte například se směsí kuřecího masa a zeleninou nebo jíme jen se zelím. Pro vylepšení chuti můžeme 5 minut před vyndáním z trouby, posypat parmazánem.
Dobrou chuť.
text a foto: (JT), úvodní fotografie pixabay
Komentáře z facebooku