Ingredience:
1 pekáček
3 mrkve
1 řepa
kus dýně (nejlépe hokkaido)
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sladu (rýž. sirupu)
1 lžíce hořčice bez cukru
1 lžíce rýžového/jablečného octa
1 stroužek česneku
voda na podlití
Zeleninu očistíme a pokrájíme na podobně velké kusy.
V míse smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
Zeleninu naskládáme na plech s pečícím papírem nebo do skleněné misky či pekáčku a potřeme 1/2 zálivky, podlijeme troškou vody, aby se nepřipekla.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 20-30 minut.
Přibližně v půlce času zeleninu otočíme a potřeme zbylou zálivkou. A pečeme do zlatého nádechu.
Vypneme a podáváme.
Hodí se jako příloha k masu nebo do krémové polévky 🙂
Dobrou chuť (JT)
Komentáře z facebooku