Světlezelené chvilky s Hrabalem

Světlezelené chvilky s Hrabalem – je kniha z pera nymburského spisovatele Jana Řehounka o pábiteli Bohumilu Hrabalovi, se kterým se léta znal. V osmnácti  příbězích vylíčil  nejzajímavější okamžiky, včetně toulek v okolí Nymburka. Sám spisovatel Bohumil Hrabal je poeticky nazval světlezelené chvilky.  Publikace je doplněna více než třicítkou dokumentárních fotografií. Knížka vychází k autorovým sedmdesátinám.

„Považuji za velké štěstí, že jsem měl tu osudovou příležitost se s Bohumilem Hrabalem seznámit, a to ještě v době, kdy pracoval jako kulisák v divadle. On byl obyčejný člověk a já tehdy malý kluk. A tak to mezi námi zůstalo, i když jsem vyrostl a dospěl. Naše rozhovory probíhaly úplně stejně, jako když jsme se viděli poprvé,“  vzpomíná Jan Řehounek.

V nakladatelství  KAPLANKA – Jan Řehounek vyšly  také knihy:  Julinka a její písmenkoví kamarádi, Já mám ruku, ty máš ruku, obě šikovné,  Křinec: turistický průvodce. Objednat  je můžete telefonicky na tel. č.  603 238 523 nebo na mailu:  Jan.Rehounek@sesznam.cz

Autor: Jaroslava Pechová

Foto: Nakladatelství   KAPLANKA – Jan Řehounek

Komentáře z facebooku