Četnické humoresky: Töpfer, Junák, Doucek, Kraus pokřtili knižní novinku Michala Dlouhého!

V sobotní podvečer 4. 5. 2024 v Muzeu RAF v Ivančicích, proběhl  křest a autogramiáda nové knihy autora knih o četnících, duchovního otce slavných Četnických humoresek  JUDr. Michala Dlouhého, Ph.D. z nakladatelství Pragoline – Jindřich Kraus. Nesměly chybět hvězdy seriálu Četnické humoresky –  herec, režisér, scenárista, vysokoškolský divadelní pedagog, divadelní ředitel  Tomáš Töpfer,  herec a rozhlasový moderátor Zdeněk Junák a herec Národního divadla v Brně Pavel Doucek.

Michal Dlouhý představil novou knihu, „Četnické podpovídky“. Po celý slavnostní večer se o hudební doprovod postaral muzikant Jindřich Kraus, jenž je zároveň nakladatelem knih Michala Dlouhého.

Setkání vyvrcholilo besedou o četnících, jejich práci a historii. Michal Dlouhý v prvorepublikové četnické uniformě k nové publikaci uvedl, že „povídky jsou zpracovány na základě skutečných kriminálních činů“.  Knihu si na místě řada čtenářů nechala od autora podepsat.

Herec a představitel vrchního strážmistra Arazíma Tomáš Töpfer a Zdeněk Junák, který hrál praporčíka Ambrože spisovateli Michalu Dlouhému pokřtili jeho již dvacátoudruhou  knihu „Četnické podpovídky“ společně s hercem Pavlem Douckem, který ztvárnil roli psovoda Antonína Šebestíka s nakladatelem a hudebníkem Jindřichem Krausem.

AH

Foto: archiv Michala Dlouhého, Muzeum RAF

 

 

Komentáře z facebooku